Implantológia régen és most

15-20 évvel ezelőtt az implantológia csupán csak egy alternatívát jelentett egy kivehető fogpótlás, vagy egy híd készítéshez képest. Akkoriban önmagában, csak az az előny, hogy fogatlan páciensek számára is készülhet rögzített pótlás, elegendő volt a szakma elterjedéséhez, és az arra való igény kialakulásához. Ahogy a szakma fejlődött , úgy folyamatosan növekedett a páciensek elvárása is a pótlással kszemben.

Ma már nagyon magas az igény mind az esztétikummal, a funkcióval és a higiénével kapcsolatban is. Az ilyesfajta kritériumnak való megfelelést, még nagyon nagy gyakorlat mellett is nehéz biztosítani. Ebben nyújthat segítségert az, ha egy fogpótlást van lehetőségünk előre lemodellezni, hozzá tudjuk igazítani a BackWard Planning-nek (A tervezés alapja egy, a paciens igényeit és lehetőségeit feltérképező, és azt kielégítő protetikai terv.

Az implantológiai sebészeti terv a fogpótlás igényeinek alárendelve, az egyéni adottságok figyelembevételével kerül megalkotásra) megfelelően az implatológiai alapokat. A megfelelő, jól felállított protetikai terv, és megtervezett impantációs beavatkozás mindaddig sérülékeny része a projektnek, ameddig nem tudjuk 100%-ban biztosítani, hogy az implantátumok az általunk megálmodott pozíciójukba kerüljenek beültetésre.

Buktatók és hibák

1. A beavatkozás koncepciója hibás

A “kész” implantátumokhoz tervezzük utólag a pótlást

Pontatlan, hiányos diagnosztika és szájüregi státuszfelvétel

Az igények nem megfelelő szintű felmérése

2. A műtéti kivitelezés hibás

Indokolatlan mértékű és pozíciójú feltárás

A transzgingivális beültetés lehetőségének rossz megítélése

Fokozott csontstressz a fészekalakítás során

Nem kívánt anatómiai képletek érintése

Csont- és lágyrészpótlás elmulasztása

Inkorrekt sebzárás és szövödményei

A műtét hibás kivitelezésének hátterében gyakran orientációs gondok, vagy a terület keményszövet állományának konzisztenciális anomáliái állnak. Ezen hibák okán az implantátumok pozíciója nem lesz megfelelő, ezzel esztétikai, funkcinalitásbeli, higiéniai, vagy kombinált gondokat okozva.

Miért?

Pontos tervezhetőség, modellezhetőség

Precíz , minimálinvazív sebészet

Kiszámítható protetika

Vitás estekben jelentős védelem

A professzionális Workflow-nak köszönhetően könnyedén, és szemléletesen lehet a tervet, és munkafolyamatokat a páciens számára bemutatni

Bizonyos esetekben kisebb szakmai tapasztalattal rendelkező sebészek számára is elérhetővé / kivitelezhetővé válnak bonyolultabb, nagyobb rehabilitációs esetek, a szakmai szabályok teljes betartása mellett

Biztonságos

Realguide rendszer

A 3DIEMME csapata folyamatosan frissíti termékcsaládját, hogy a leghatékonyabb megoldás legyen a digitális workflow menedzselésére az orvosok, radiológusok és fogtechnikusok számára. A RealGUIDE az egyetlen megoldás a piacon, ami Windows, Mac, iPad és iPhone alkalmazást is kínál a navigált implantológiai tervkészítésre.

Univerzális, rendszerfüggetlen megoldás, 150 implantátum rendszer adataival

STL fájlok szabad alakítása

Esetek megosztása könnyen és egyszerűen

CBCT és digitális szkenn összeillesztése egy kattintással

A RealGUIDE sebészeti tálcák is univerzális megoldások. Akár az implantátum behelyezésére is alkalmasak a népszerűbb implantátum márkák esetében. Nincs szükség rendszerenként kiegészítő tálcákra, a 3DIEMME megoldásával kivitelezhetőek a sebészeti sablonos beavatkozások.